Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Január 03. 05:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Változékony lesz az időjárás az év első hétvégéjén

Változékony lesz az időjárás az év első hétvégéjén

Változékony lesz az időjárás az év első hétvégéjén: napsütésre és esőre, néhol havazásra is készülni kell

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Péntekre virradóra a köd folyamatosan zsugorodik, legtovább az Észak-Alföldön, Borsod környékén maradhat meg. Másutt kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet mínusz 8 és mínusz 2 fok között valószínű. A nappali maximumok mínusz 2 és plusz 6 fok között alakulnak, a fagypont körüli értékek a tartósabban borult, ködös tájakon lesznek.

Szombaton csak rövid napos időszakok lehetnek. Elszórtan eső, havas eső, északkeleten havazás is lehet. Emellett egyre nagyobb területen megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 6 és 0 fok között, napközben mínusz 1 és plusz 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap több órára kisüt a nap, de néhol hózápor is lehet. Nagy területen megerősödik, többfelé viharossá is fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb pedig plusz 2 és 6 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket