Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Június 19. 09:48, kedd | Belföld
Forrás: mti

Ütötte-rúgta a kalauzt az ittas férfi - vádat emelnek ellene

Ütötte-rúgta a kalauzt az ittas férfi - vádat emelnek ellene

Vasúti jegyellenőr bántalmazása miatt vádat emeltek egy férfi ellen - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

Azt írták: a 27 éves dombóvári férfi áprilisban Kaposváron szórakozott a barátaival és hajnalban ittasan, vonattal indult haza. A fülkében elaludt, nem szállt le Dombóváron, így a szerelvény visszavitte a somogyi megyeszékhelyre, ahol ellenőrök próbálták felébreszteni.

A vádlott nehezen tért magához, zokon vette, hogy rendőrt akartak hívni hozzá, ezért a jegyvizsgálókra támadt. Egyiküket tarkón ütötte, majd lábon rúgta, az ellenőrök alig tudták megfékezni őt.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a napokban arra tett indítványt a bíróságnak, hogy a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre.

A MÁV-Start korábban azt közölte: újabb intézkedéseket vezetnek be a jegyvizsgálóit ért sorozatos támadások miatt, például egyes vonalakon, bizonyos időszakokban a jegyvizsgálók párosával, valamint vasútőrrel vagy készenléti rendőrrel együtt látják el feladatukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél

2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Belföld

Árvíz - Orbán Viktor: megkezdődött a védekezés legnehezebb szakasza

Megkezdődött az árvízi védekezés legkomolyabb és legnehezebb szakasza, ami a számítások szerint jövő hét csütörtökig tart

2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: kisebb lesz az árvíz, mint 2013-ban

A becslések szerint a maximális vízszint 40 centiméterrel alacsonyabb lesz, mint a 2013-as nagy árvíz idején Budapestnél, illetve a város feletti folyószakaszokon -

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Belföld

Árvíz - OVF: hosszú ideig elhúzódó árhullámra kell felkészülni

Hosszan elhúzódó árhullámra kell felkészülni, sokáig lesz érvényben harmadfokú készültség az érintett folyókon - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna kedd délutáni műsorában.