Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Június 26. 05:16, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Újabb melegrekord dőlt meg a fővárosban

Újabb melegrekord dőlt meg a fővárosban

Budapesten ismét megdőlt a napi maximumhőmérsékleti rekord szombaton-- közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Eddig ezen a napon a legmagasabb hőmérsékletet 2007-ben mérték Pestszentlőrincen. Szombat délután a fővárosi állatkert területén ennél több mint 3 fokkal melegebbet, 36,6 Celsius-fokot rögzítettek.

A napi fővárosi melegrekord pénteken is megdőlt, akkor 35,7 Celsius-fokig melegedett a levegő. Szombat hajnalra sem mérséklődött sokat a kánikula. Több helyen a leghidegebb órákban is 23 fok feletti értékeket mértek. A június 25-i új fővárosi és egyben az országos minimumhőmérsékleti rekord 25,3 fok lett, amelyet a fővárosban, szintén az állatkertben mértek.

Az országos tisztifőorvos csütörtök 0 órától vasárnap éjfélig adott ki hőségriasztást.

A meteorológiai szolgálat azt írta: szombaton tetőzött a kánikula. Vasárnap egy - heves zivatarokkal és intenzív esőzésekkel érkező - hidegfront hatására mérséklődik a meleg. A jelenlegi előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 26 fok körül, másutt 29 és 34 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket