Zemplén infó
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2023. December 25. 09:17, hétfő | Életmód
Forrás: MTI

Újabb kerékpárút épült a Kis-Balaton térségében

Újabb kerékpárút épült a Kis-Balaton térségében

A Kis-Balaton térségében négy települést összekötő, 12 kilométer hosszú új kerékpárút épült 647 millió forintból - tájékoztatta a Zala Vármegyei Önkormányzat az MTI-t.

A vissza nem térítendő európai uniós támogatás jóvoltából a Széchenyi 2020 program keretében megvalósult bicikliút Egeraracsát, Esztergályhorvátit, Zalaszabart és Zalaszentmártont köti össze. A Kerékpárral a romantikus Zalában elnevezésű pályázat révén a kerékpáros turisták számára lehetővé válik a helyi és térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt jelentő kulturális, épített és természeti örökségek elérése.

Az új, közel 12 kilométeres, pihenőhelyekkel és szervizelési pontokkal is kiegészített útvonal több meglévő kerékpárúthoz is kapcsolódik, így a Zalavár és Balatonhídvég közötti, a nyugat-balatoni kerékpárúthoz, illetve az országos kéktúra útvonalakhoz és a Via Sancti Martini zarándokúthoz is.

A fejlesztés eredményeképpen még könnyeben megközelíthetővé válik kerékpárral a Balaton, a Kis-Balaton, Zalakaros, Kehidakustány és Lenti, illetve az itt lévő szálláshelyek, vendéglátóhelyek - közölte az önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 15:29, csütörtök | Életmód

Nagy Márton: tervben van a fogyasztóvédelmi intézményrendszer megerősítése

Jelenleg vizsgálat zajlik a Microsoft és a Temu ellen.

2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Életmód

NMHH: az internethasználatban Magyarország az első tíz között van az Európai Unióban

Az elmúlt évtizedben gyorsabban nőtt az internethasználók aránya Magyarországon, mint más uniós országokban, így az ország a webhasználatban nagyot lépett előre

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Életmód

Nagy Márton: ösztönözni kell a mesterséges intelligencia vállalati felhasználását

A kormány kiemelt célja a hazai kkv-k versenyképességének fejlesztése, ehhez ösztönözni kell a mesterséges intelligencia (MI) vállalati felhasználását

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Életmód

Szeptember végén kerül a mozikba a Kaláka együttesről szóló dokumentumfilm

Szeptember 26-tól vetítik országszerte a mozik a legendás Kaláka együttesről szóló, Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig című egész estés dokumentumfilmet, Pigniczky Réka rendezését.