Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Február 14. 08:52, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Új monitorok segítik az utastájékoztatást a Déli pályaudvaron

Új monitorok segítik az utastájékoztatást a Déli pályaudvaron

Elkezdődött három nagyméretű, ipari üzemre alkalmas, „vandálbiztos” LCD-monitor tesztüzeme a budapesti Déli pályaudvaron. Az új kijelzők hamarosan már élesben is segítik az utasok tájékoztatását.

A monitorok jelenleg tesztüzemben működnek, az induló vonatok összesítő információit jelenítik meg, de február 26-tól már a váratlan vasúti eseményekről szóló tájékoztatók kijelzésére is alkalmasak lesznek – közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.

Az eddigi utastájékoztató rendszert kiegészítő új berendezések rendkívüli események esetén az utasok bővebb és folyamatos vizuális tájékoztatását szolgálják, ezeken áttekinthetőbben jelennek meg az információk a menetrendi változásokról és az esetleges hosszabb menetidőkről. Normál üzemben, alapbeállításként a monitorok a vonatok indulási idejét és vágányát mutatják – tették hozzá.

Várhatóan – 2-3 hónapon belül – ugyanilyen utastájékoztatási monitorokat telepítenek a Nyugati pályaudvarra, valamint a Zugló és a Kőbánya-alsó megállóhelyre.

A közeljövő tervei között szerepel a Keleti pályaudvaron lévő nagy utastájékoztató táblák cseréje korszerűbb, színes LED-falakra.

A vasúttársaság Szolnok, Vecsés, Monor és Pilis állomáson is fejleszti az utastájékoztatási rendszert, és utasinformációs pontok kialakítására is számítani lehet – írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket