Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Február 20. 13:20, kedd | Belföld
Forrás: mti

Többször fejbe rúgta az ápolónőt – börtönre ítélték

Többször fejbe rúgta az ápolónőt – börtönre ítélték

Egy év nyolc hónap börtönre ítélt a Zalaegerszegi Járásbíróság kedden, első fokon egy férfit, aki tavaly tavasszal szidalmazta, majd többször fejbe rúgta a kórházban őt ellátó ápolónőt.

Az erősen ittas férfit vérző sérülés miatt vitték a mentők tavaly májusban a Zala Megyei Szent Rafael Kórház sürgősségi betegellátó osztályára. A hordágyat leállították a folyosón, majd az osztályos nővér az egyik mentőápoló segítségével átvizsgálta a sérült ruházatát, hogy a holmijáról leltárt készítsen. Eközben a férfi folyamatosan káromkodott, szidalmazta a nővért, aki ezt egy idő után megelégelte és arra kérte kollégáját, hogy hívjon rendőrt.

A nővér ezután folytatta az értékleltár felvételét, de a sérült tovább szitkozódott, káromkodott, majd háromszor fejbe rúgta a hordágy végénél álló nőt. Az időközben megérkező rendőrnek, valamint a betegszállítóknak közösen kellett lefogniuk az akkor már őrjöngő vádlottat, akinek a főorvos nyugtató injekciót adott be.

Az ápolónő nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett a homlokán.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint könnyű testi sértés miatt elítélt vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket