Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. November 14. 11:34, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Többfelé magas a légszennyezettség

Többfelé magas a légszennyezettség

Országszerte többfelé magas a légszennyezettség a szálló por miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap közölt adatai alapján Sajószentpéteren veszélyes a levegő minősége. Putnok, Kazincbarcika, Miskolc, Nyíregyháza, Százhalombatta, Tököl és Dunaújváros levegőjét egészségtelennek minősítették a magas szállópor-koncentráció miatt.

További tizenhárom településen - köztük a fővárosában - kifogásolt a levegőminőség.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat légszennyezettségi előrejelzésében azt írta: vasárnap még romló tendencia valószínű. Némi változást a hétfőtől megélénkülő északkeleti szél hozhat, amelynek hatására az ország nagyobb részén javul, a Dunántúl északi felén azonban valamelyest romlik a levegő minősége. Kedden az élénk délkeleti szél hatására várhatóan tovább javul a levegőminőség. Szerdától viszont ismét anticiklonális hatások alakítják az időjárást, emiatt újból romlásnak indul a levegőminőség - tették hozzá.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: az elfogadható, a kifogásolt, az egészségtelen, valamint a veszélyes minősítést.

Az NNK korábban arra figyelmeztetett, hogy a rossz levegőminőség miatt a légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak. Ahol veszélyes a levegőminőség, ott azt tanácsolják, hogy a gyerekek, a várandós nők, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban tartózkodást.

Címkék: levegő, szálló por

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket