Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Május 17. 05:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Több napsütés várható a hétvégén

Több napsütés várható a hétvégén

Csapadékra is készülni kell, de a hétvégén több napsütés várható. Ezzel együtt melegszik is az idő, a nappali maximumok jellemzően 20 fok felett alakulnak, vasárnap néhol akár 27 fok is lehet

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Pénteken a hosszabb-rövidebb napos periódusok mellett helyenként lehet futó zápor, a keleti határ közelében esetleg zivatar is. A leghidegebb órákban 4-11 fok lesz. Napközben 17-24 fokig melegszik a levegő, nyugaton lesz a hűvösebb, északkeleten pedig a legmelegebb.

Szombaton is többórás napsütés várható, de helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Emellett megélénkül a légmozgás, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A minimumhőmérséklet 6-11, a maximumhőmérséklet 21-26 fok között várható.

Vasárnap is több órára kisüt a nap, de szórványosan záporeső, zivatar is lesz. A szél megélénkül, néhol meg is erősödik, zivatar környezetében viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél