Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Október 24. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Több mint 80 filmet mutat be idén a Magyar Speciális Független Filmszemle

Több mint 80 filmet mutat be idén a Magyar Speciális Független Filmszemle

Több mint 80 alkotást láthat a közönség szerdán és csütörtökön a budapesti Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben megrendezett Magyar Speciális Független Filmszemlén,

amelyen fogyatékkal élők, pszichiátriai és szenvedélybetegek, valamint független filmesek és diákok alkotásai mutatkoznak be.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Filmszemle az egyetlen olyan tematikus filmes rendezvény az országban, amely a fogyatékkal élők életére, gondolataira és érzéseire kívánja ráirányítani a többségi társadalom figyelmét.

A seregszemlére évről évre több alkotást neveznek Magyarországról és határon túlról egyaránt.

A sokszínű versenyprogramban láthatók lesznek a fogyatékkal élő, speciális filmesek által készített alkotások, és a sérültekről készült professzionális alkotók filmjei is.

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotások készítői számára a Magyar Nemzeti Filmalap, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Gyógypedagógia Fejlesztéséért Alapítvány, valamint az ELTE - Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar ajánlott fel értékes díjakat, ezeket az említett intézmények képviselői adják majd át a szemlét záró csütörtöki díjkiosztó gálán.

A rendezvény két napján a közönség a filmek alkotóival személyesen is találkozhat majd.

Címkék: film, filmszemle

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket