Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Június 01. 05:01, péntek | Belföld
Forrás: MTI/MTI Fotó: Lendvai Péter

Tesztrepülés közben zuhant le a Magnus Aircraft gépe Pogánynál

Tesztrepülés közben zuhant le a Magnus Aircraft gépe Pogánynál

Tesztrepülés közben lezuhant csütörtök délelőtt a Magnus Aircraft Zrt. eFusion típusú gépe a pécs-pogányi repülőtér közelében. A járműben utazó 61 éves és 42 éves férfi a helyszínen meghalt.

A rendőrség légiközlekedés veszélyeztetése miatt büntetőeljárást indított az ügyben.
Popovics Dejan, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK)szóvivője korábban az MTI-nek elmondta: az elektromos repülőgép 10 óra közül szállt fel, megtett két kört, majd ismeretlen okból lezuhant. A légi jármű kigyulladt, a rajta utazó két ember meghalt.

Az 58-as út Pogány és Szalánta közötti szakaszát teljes szélességében lezárták. Jelenleg a forgalom - rendőri irányítás mellett - félpályán halad.

Az MTI tudósítójának helyszíni beszámolója szerint a gép a repülőtértől körülbelül másfél kilométerre, a főút keleti felén egy kukoricaföldre zuhant, a növények 5-10 méteres sugarú körben megégtek.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel közölte, hogy a Magnus Aircraft Zrt. eFusion típusú gépe zuhant le. Sárkány Sándor tudomása szerint a balesetben két szerelő vesztette életét. Hozzátette, az oltásban több mint tíz tűzoltóegység vett részt.

Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy a Magnus Aircraft repülőgépgyár több munkatársa is a helyszínen tartózkodott, meg nem erősített információk szerint egyiküket a rendőrség meghallgatta.



Popovics Dejan csütörtök délután az MTI érdeklődésére tudatta azt is, hogy a rendőrség - szakértők bevonásával - légiközlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

A pécs-pogányi repülőtér szomszédságában szerdán tartották a Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyárának bokrétaünnepét. Az eseményen az épülő összeszerelő üzem legmagasabb pontjára kitűzött bokrétát a cég által gyártott két repülőgép is átrepülte.

A Magnus Aircraft Zrt. a balesetről azt közölte az MTI-vel, hogy a Magnus eFusion típusú kísérleti repülőgép tesztrepülés közben zuhant le. A közleményben az áll, hogy a cég együtt érez az elhunytak hozzátartozóival.

A balesettel kapcsolatban további tájékoztatást csak a hivatalos szakértői vizsgálat lezárta után adnak - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél