Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Június 11. 09:31, szombat | Külföld
Forrás: mti

Terrorizmus: magányos farkasok akcióitól tartanak az Eb-n

Terrorizmus: magányos farkasok akcióitól tartanak az Eb-n

A német hatóságok szerint önállóan és egyedül tevékenykedő terroristák, úgynevezett magányos farkasok is végrehajthatnak támadásokat a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon (Eb) - írta a Der Spiegel.

A német hírmagazin szombati számában megjelenő beszámolóból előzetesen ismertetett részletek szerint a rendőrség és a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) a terrorveszélyt erősítő tényezőként tartja számon, hogy az Eb egybeesik a ramadánnal, a muzulmán böjti hónappal. Ez a körülmény lejjebb helyezheti a terrorcselekmények elkövetésétől visszatartó "gátlásküszöböt" - áll a BfV egy belső elemzésében.

Aggodalomra ad okot az is, hogy egy iszlamista propagandamagazin, amely közel áll az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezethez, ismét az egyszerű eszközökkel kivitelezhető kisebb merényleteket dicsőíti. Ilyen támadásokat gyakran spontán módon, hirtelen felindulásból követnek el magányos farkasok, ezért megakadályozásuk igen nehéz.

A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) is arra figyelmeztet egy elemzésében, hogy egyedül tevékenykedő terroristák követhetnek el támadásokat. Magányos farkasok bármikor lecsaphatnak, és a tavaly novemberi párizsi merényletsorozathoz hasonló koncentrált akciókkal is számolni kell a BKA szerint.

Az Eb ideje alatt Franciaországban és Németországban is nagy a terrorveszély, azonban konkrét támadás előkészületeiről nincsenek információk - írta a Der Spiegel a BKA helyzetjelentése alapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.