Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Február 19. 05:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Térfigyelők antennáit lopták el, majd illegális internetes hálózatot működtettek - VIDEÓVAL

Térfigyelők antennáit lopták el, majd illegális internetes hálózatot működtettek - VIDEÓVAL

Illegális internethálózatot működtetett lopott antennákkal két férfi, akiket a rendőrök összehangolt akcióban fogtak el a minap.

Balatonfőkajárról érkezett bejelentés január 5-én arról, hogy a település térfigyelő kamerarendszerének három adattovábbító antennáját ismeretlen személy ellopta. A balatonalmádi rendőrök széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek és a nyomozás során kiderült, hogy hasonló módszerrel tűnt el Szabadbattyánról és Csákvárról is ugyanolyan antenna. A rendőrök látókörébe két tatai férfi került. Összehangolt akció keretében a Veszprém megyei rendőrök február 15-én elfogtak egy 38 éves tatai lakost, akit előállítottak a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vettek. A nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet a Veszprémi Járásbíróság február 17-én elrendelt.

Az eljárás során kiderült, hogy a 38 éves A. Gábor az antennákat egy Balaton-parti nyári kerékpártúrán látta meg, ami érintette Balatonfőkajár, Csákvár és Szabadbattyán településeket. Az antennákkal – amiket később ismerősével lopott el - illegálisan nyújtott internet szolgáltatást a környékbeli lakosoknak, kiépített előfizetői hálózatot működtetve.

A. Gábor társát, a 47 éves Z. Istvánt a rendőrök 2017. február 17-én fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként, aki az eljárás során szabadlábon védekezhet. A nyomozók a házkutatás során lefoglalták a lopott antennákat.
A gyanúsítottak ellen 3 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket