Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Június 21. 12:27, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Teljesen új burkolatot kap 12 kilométeren az M1-es június végétől

Teljesen új burkolatot kap 12 kilométeren az M1-es június végétől

Bicske és Tatabánya között, a Győr felé vezető oldalon 12 kilométeres, egybefüggő szakaszon kezdődik felújítás hamarosan az M1-es autópályán, a terelés kiépítését június 28-án kezdik el a szakemberek

– tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-t. Az útalapot is érintő munkálatok várhatóan novemberig tartanak. A kivitelező a szokottnál hosszabb nappali műszakban dolgozik majd, az ideiglenes terelések kialakításakor pedig éjszaka is.
A Győr felé vezető oldalon korábban csak kisebb, lokális javításokat végeztek, a mostani beruházással a pálya 28-as és 40-es kilométere közötti szakasz kap egybefüggő, új burkolatot.

A három ütemben megvalósuló munkálatok során először a külső, majd a kapaszkodó sávot, végül pedig a belső sávot újítják fel.

A kivitelezés idején – ahol a leállósáv és a külső sáv teherbírása engedi – a Budapest felé vezető oldalon a forgalom a leállósávon és a külső sávon haladhat, a Győr felé vezető oldalról egy sávot átterel a közútkezelő a főváros felé vezető oldalra. A Győr felé vezető oldalon pedig egy sávot használhatnak majd a közlekedők. Ezzel a 2+1+1 sávos terelési módszerrel – ott, ahol lehetséges az alkalmazása – a pálya áteresztőkapacitása a felújítás idején is megmaradhat – közölte a társaság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket