Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Február 18. 13:24, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Tavasz lesz a hétvégén

Tavasz lesz a hétvégén

Tavaszias, enyhe idő lesz a hétvégén, az ország északkeleti területeit leszámítva a plusz 10 Celsius-fokot is meghaladhatja a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombaton nulla és 11, vasárnap 1 és 13 Celsius-fok közötti hőmérséklet várható napközben. A délnyugati tájakon lesz melegebb, és az északkeleten élők számíthatnak hidegebb időre. A csapadék mindenütt megszűnik, és egyre többfelé süt ki a nap.

A február első felében tapasztalt, átlagosnál hidegebb időszak után a jövő héten visszatér az ilyenkor szokásos időjárás.

Hétfőn borult idő lesz, és többfelé várható eleinte eső, ami egyre inkább átmegy havas esőbe, havazásba, de nem lesz nagy mennyiségű csapadék. A hét további részében többé-kevésbé napos időre lehet számítani, csütörtök kivételével, amikor ismét eshet.

Nappal már plusz fokok lesznek, de az éjszakai, hajnali órákban még nulla fok alatt marad a hőmérséklet. A jövő héten fokozatosan melegszik az idő, hétfőn 1 és 5 fok közötti hőmérséklet várható, a hét vége felé pedig ismét meghaladhatja a 10 fokot a napközbeni hőmérséklet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket