Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. December 19. 19:05, szerda | Belföld
Forrás: mti

Tartós ködre és ónos esőre figyelmeztetnek

Tartós ködre és ónos esőre figyelmeztetnek

Több megyében tartós ködre, illetve ónos esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: a Nyugat-Dunántúl kivételével több helyen előfordul zúzmarás köd. Kisebb hószállingózás, ónos szitálás néhol továbbra is várható. Csütörtök hajnalra, reggelre a látási viszonyokban inkább javuló tendencia valószínű.

A tartós, sűrű köd miatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében van érvényben figyelmeztetés.

Csütörtökre az ónos eső veszélye miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére.

Hozzátették: csütörtökön nyugat felől egy gyenge csapadékzóna érkezik, az északabbi tájakon hószállingózás, hó, délebbre vegyesen ónos eső, fagyott eső, kevesebb helyen eső várható. Hajnalban, reggel a nyugati határvidéken megjelenő csapadék kora délutánig részben kiterjed a Dunántúlra és az északi megyékre, majd késő délután, este már a Dél-Alföldön is számítani lehet csapadékra (ott leginkább ónos esőre). Északon akár 3 centiméter hó is hullhat, míg az ország déli felén és a nyugati határvidéken pár tizedmilliméter ónos eső valószínű, ennél több leginkább Zala, Somogy megyében hullhat helyenként.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet csütörtök hajnalban általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között valószínű, de az eleinte derült, havas tájakon mínusz 12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket