Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Február 13. 11:04, szerda | Belföld
Forrás: mti

Szombaton lesz a legnagyobb hazai beltéri borkóstoló

Szombaton lesz a legnagyobb hazai beltéri borkóstoló

Minden eddiginél több, összesen 235 borászat több mint 1000 bora közül választhatnak a 10. Borjour Magnum látogatói szombaton a Millenáris park csarnokaiban.

A rendezvény az eddiginél is nagyobb területen, a Millenáris B, C és D épületében várja a vendégeket – közölték az MTI-vel a szervezők.

Mint hangsúlyozták, a rendezvény a legnagyobb magyarországi borbemutató. A sétáló kóstolón Tokajtól Zaláig szinte minden hazai borvidék képviselteti magát, de számos határon túli magyar pincészet is részt vesz a Borjour Magnumon.

A 220 magyar borászat mellé 15 külföldi pincészet is érkezik, így olasz, spanyol, osztrák, horvát, szlovén és montenegrói borokat is kóstolhatnak a látogatók.

Az idei rendezvény újdonsága, hogy a Millenáris felújított D épületében Fiáth Attila borakadémikus tart mesterkurzust a champagne-i pezsgőstílusokról és a magnum palackokról.

A rendezvény kiállítói listája és programjai a https://borjour.hu/rendezvenyek/borjour-magnum-2019 honlapon érhetők el.

Címkék: bor, borkóstoló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket