Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2024. Február 14. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: ötszáznál több fiatal jelentkezett Tatára, közülük kerül ki majd a végső állomány

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: ötszáznál több fiatal jelentkezett Tatára, közülük kerül ki majd a végső állomány

Az \"Embert a Vasra!\" toborzókampány keretében ötszáznál több fiatal jelentkezett Tatára, közülük kerül ki majd a végső állomány

- mondta a honvédelmi miniszter kedden Tatán, a Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályához jelentkezett állomány bevonulásán.

A haderőfejlesztés keretében, a korszerű harceszközök beérkezésével egy-egy konkrét alakulathoz, egy feladatra keres fiatalokat a honvédség - ismertette Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Elmondta azt is, hogy a világ egyik legkorszerűbb önjáró lövege, a PzH 2000 leendő kezelőszemélyzetének bruttó 737 ezer forintos illetményt kínálnak.

"Megveheti az ország az adófizetők pénzéből a világ legcsodálatosabb eszközeit. Ha nem lesz magyar katona, aki megtanulja ezeknek a komplex eszközöknek az üzemeltetését, az ezekkel való harcot, akkor nem végeztünk semmit" - mondta a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: a toborzó irodában a jelentkezőknek lehetőséget kínáltak előzetes egészégügyi alkalmassági vizsgálatra, így akik más munkahelyet hátrahagyva szerettek volna a honvédséghez jelentkezni, kockázat nélkül tehették meg.

Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese elmondta, céljuk a Magyar Honvédség toborzási rendszerének megújítása. A három hónapos kampány során számos helyszínen mutatták be a PzH 2000 önjáró löveget és jelentősen megnőtt a tüzérség iránt érdeklődők száma.

Az altábornagy hozzátette, a leendő tüzérek között vannak olyanok, akik a Honvéd kadét programban szereztek tapasztalatot, rajtuk kívül területvédelmi tartalékos katonák is jelentkeztek, de fegyverműszerészek és sportolók is megtalálhatók a frissen bevonultak között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket