Zemplén infó
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2019. Május 04. 16:31, szombat | Bulvár
Forrás: mti

Sűrített levegővel hajtott járművek versenye lesz Egerben

Sűrített levegővel hajtott járművek versenye lesz Egerben

Nyolc ország egyeteméről 41 csapat sűrített levegővel hajtott járműve rajtol el az idén a 12. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen.

A mérnökhallgatók által tervezett és épített, sűrített levegővel hajtott járművek megmérettetését május 9-11. között szervezi meg Egerben az Emerson globális technológiai és gépészeti vállalatcsoport magyarországi leányvállalata, az Aventics Hungary Kft.

A verseny gondolata az Aventics Hungary Kft.-től származik, amelynek célja az volt, hogy a gyakorlatorientált képzés keretében szorosabbra fűzze a kapcsolatot a hazai felsőoktatási intézmények és a pneumatika világa között.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben idézik Gödri Istvánt, az Aventics Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját, aki hangsúlyozta: a verseny járműépítési feladata kiváló módja annak, hogy a leendő mérnökgeneráció elsajátítsa az Ipar 4.0 alkalmazásához szükséges képességeket. A verseny több mint egy évtizede alatt közel 1600 mérnökhallgató tehetett szert kivételes gyakorlati tudásra nemcsak a pneumatika, hanem a csapatmunka és projektmenedzsment területén is tapasztalatokat szerezve - tette hozzá.

A közlemény szerint az idén Egerben nyolc ország (Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Románia és Szlovákia) 41 csapata áll rajthoz. Magyarországról szinte minden műszaki felsőoktatási intézmény képviselteti magát: Budapesti Műszaki Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem Műszaki Kara, a Miskolci Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara.

Az idei verseny fővédnöke György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Az eseményről további információ a www.pneumobil.hu oldalon olvasható.

Fotó: pneumobil.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.