Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Március 01. 05:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Súlyosabb büntetést kaptak a Kutason rendőrökre támadó csoport tagjai

Súlyosabb büntetést kaptak a Kutason rendőrökre támadó csoport tagjai

Jogerősen súlyosította a Kaposvári Törvényszék szerdán három vádlott büntetését, akik egy csoport tagjaiként rendőrökre támadtak tavaly szeptemberben a Somogy megyei Kutas községben.

A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a bíróság az elsőrendű vádlott szabadságvesztését 2 évről 2,5 évre, a másodrendűét 2 év 10 hónapról 3 év 10 hónapra emelte, mellőzve a végrehajtás felfüggesztését. A harmadrendű vádlott 1 év 7 hónap felfüggesztett börtönbüntetését letöltendő szabadságvesztésre változtatta.

A törvényszék a döntést a másodrendű vádlott esetén azzal is indokolta, hogy korábban már felelősségre vonták hasonló jellegű cselekmény miatt.

Az ügy negyedrendű vádlottjának 1 év 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztése első fokon jogerőssé vált, az ötödrendű vádlottnak 120 óra közérdekű munkát kell végeznie.

Az eset 2017. szeptember 2-án egy kulturális rendezvényen történt. Az egyik vádlottal szemben közterületi vizelés miatt rendőrök intézkedtek, akiket ezért a vádlott testvére szidalmazott. Az ittas testvérpár ezután a rendőrökre támadt, többször ököllel megütötte őket. A helyszínre érkezett egy másik járőrpár, akiket a támadók rokonai, ismerősei közül hárman életveszélyesen megfenyegettek és akadályoztak az előállítás meghiúsítása érdekében. Az egyik rendőrt bántalmazták is.

Címkék: büntetés, kutas, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket