Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Október 04. 19:02, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Sok lesz a napsütés az első októberi hétvégén

Sok lesz a napsütés az első októberi hétvégén

Az első októberi hétvégén sok lesz a napsütés, csak néhol lehet zápor. Kissé melegszik is az idő, napközben többfelé 20 foknál is melegebb lesz

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Pénteken derült, száraz idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6 fok között valószínű. Az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben és az Alföld fagyra érzékeny részein lehet néhol gyenge fagy, de talajmenti fagy több helyen is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 17-21 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan derült, napos idő lesz, csak délután növekszik meg nyugaton erősebben a felhőzet. Estefelé nyugaton néhol zápor előfordulhat. A szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A leghidegebb órákban 3-9 fok lesz. Napközben 19-24 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Emellett elszórtan - legkisebb eséllyel a Tiszántúlon - alakul ki zápor, néhol zivatar. A minimumhőmérséklet 7-12, a maximumhőmérséklet 18-24 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: hétvége, Napsütés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél