Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Október 03. 09:44, kedd | Belföld
Forrás: mti

Riasztáshoz sietve halálra gázolt egy lányt a zebrán a mentős – A biciklis zenét hallgatott

Riasztáshoz sietve halálra gázolt egy lányt a zebrán a mentős – A biciklis zenét hallgatott

Vádat emeltek egy mentőautósofőr ellen, aki a zebrán elgázolt egy 16 éves lányt tavaly novemberben Békéscsabán - tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a negyvenéves békéscsabai férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják.

A békéscsabai mentőállomáson gépkocsivezetőként dolgozó mentős tavaly november 22-én délután fél háromkor - riasztás helyszínére vonulva - megkülönböztető hang- és fényjelzéssel közlekedett Békéscsaba belterületén.

A 16 éves lány az egyik jelzőlámpás gyalogos-átkelőhely mellett mintegy 1 méterre - miután a lámpa zöldre váltott -, a kerékpárján ülve kezdte meg az átkelést. A lány kezében tartotta mobiltelefonját, arról fülhallgatóval zenét hallgatott, így nem hallotta a mentő jelzését.

A mentőautó óránkénti 88-89 kilométeres sebességgel haladva elütötte a lányt, aki olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy este a kórházban meghalt.

A menőautó sofőrje a közlemény szerint megszegte a KRESZ szabályait, ugyanis nem győződött meg arról, hogy a zebrán megadják-e neki az elsőbbséget. Ha a mentőautó 58-60 kilométer/órás sebességgel haladt volna, intenzív fékezéssel elkerülhető lett volna a baleset - írták.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől. Emellett kötelezik a nyomozás során felmerült közel hétszázezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket