Zemplén infó
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2020. Január 18. 06:10, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: picabay

Rekordmennyiségű hamisított cigarettát foglalt le a belga vámhatóság

Rekordmennyiségű hamisított cigarettát foglalt le a belga vámhatóság

Mintegy 126 millió hamis márkajelzésű cigarettát foglalt le év eleje óta a belga vámhatóság Antwerpen tartományban - közölte a belga vámhatóság pénteken.

A közlemény szerint a hamis márkajelzésű Rothmans Blue, John Player Special és Em@il cigaretták Délkelet-Ázsiából érkeztek, rendeltetési helyük egyelőre ismeretlen. A lefoglalt mennyiség több mint 70 százaléka a 2019-ben összesen lefoglalt mennyiségnek. Nyolc török származású személyt tartóztattak le az üggyel kapcsolatban, kihallgatásuk folyamatban van.

A Le Soir belga napilap szerint a vámhatóság először január 9-én 10 millió csempészett cigarettát foglalt le egy raktárban az Antwerpen mellett fekvő Stabroek városában. Ez a felfedezés vezette a nyomozókat más gyanús konténerek nyomára: rövid időn belül összesen további 30 millió hamisított cigarettát koboztak el. Csütörtökön pedig az ugyancsak az antwerpeni régióhoz tartozó Brecht városban még 86 millió cigarettát fedeztek fel a nyomozók.

Tavaly a belga vámhatóság összesen 174 millió hamisított cigarettát foglalt le, és a hatóságok négy illegális cigarettagyárat számoltak fel az év folyamán.

Címkék: belga, belgium, cigaretta, cigi, hamis

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 08:16, szerda | Külföld

Ukrán elnök: megegyeztem Orbán Viktorral a vitás kérdéseket rendező kétoldalú megállapodás elkészítésében

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök megegyezett kedden Kijevben abban, hogy kidolgoznak egy olyan kétoldalú megállapodást, amely megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket.

2024. Július 03. 08:06, szerda | Külföld

Kreml: Moszkva semmit sem vár a magyar kormányfő kijevi látogatásától

A Kreml nem vár semmit Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijevi látogatásától, de nem is dolga azt kommentálni - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

2024. Július 03. 08:06, szerda | Külföld

Az Egyesült Államok több mint kétmilliárd dolláros új katonai csomagot állított össze Ukrajna számára

Az Egyesült Államok több mint 2,3 milliárd dollár értékű katonai támogatási csomagot állított össze Ukrajna számára

2024. Július 01. 07:32, hétfő | Külföld

Folyamatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico

A következő napokban várhatóan ismét megjelenik a nyilvánosság előtt és fokozatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico szlovák miniszterelnök