Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Február 28. 15:56, csütörtök | Belföld
Forrás: zene.hu

Radics Gigit kizárják az Eurovízióról? Íme a hivatalos döntés!

Radics Gigit kizárják az Eurovízióról? Íme a hivatalos döntés!

Az MTVA által felkért – a Szerzői Jogi Szakértő Testülethez tartozó – zenei szakértő, Victor Máté állásfoglalása és a román énekesnő menedzsmentjének véleménye alapján az MTVA és A Dal zsűrije azt a döntést hozta, hogy a Radics Gigi által előadott Úgy fáj című dal továbbra is versenyben marad.

„Összehasonlítottam a két dalt (Paula Seling: Timpul és Radics Gigi: Úgy fáj c. számait). A két dal szerkezete, kompozíciós felépítése, hangszerelése nem mutat semmi hasonlóságot. Hasonlóság csak egyetlen elemben fedezhető fel, a refrén első négy ütemének dallamában. […] Szándékos másolást semmiképp sem feltételeznék, mivel mindösszesen 3 ill. 4 hangot használó, igen egyszerű, patron-szerű motívumokról van szó. Ilyen kevés hang esetében – különösen egy ilyen, zenei közhelyeket szívesen használó műfajban – a hasonló fordulatok születésének matematikai valószínűsége is hatványozott. Ilyenek könnyen megszülethetnek bárkinek az agyában, anélkül, hogy a szerzők ismernék egymás munkásságát. S mivel a hasonlóság mindössze két ütemben (s annak ismétlésében) érezhető, és mivel azon belül is vannak azért eltérések, a dolgot a véletlennek tulajdonítom.” - közölte az MTVA Sajtóiroda.

Tekintettel a fenti véleményekre, az ügy elmúlt 48 órában történt alapos kivizsgálása és több szakértő véleményének meghallgatása után az MTVA sok szerencsét kíván a szombati döntőben az énekesnőnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket