Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Augusztus 17. 19:37, péntek | Belföld
Forrás: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Pussy Riot - Amnesty International: az ítélet a szólásszabadság megsértése

Pussy Riot - Amnesty International: az ítélet a szólásszabadság megsértése

A szólásszabadság nyílt és otromba megsértésének nevezte a Pussy Riot orosz punk lányzenekar három tagjának kétéves börtönbüntetésre ítélését az Amnesty International Magyarország igazgatója az együttes melletti szimpátiatüntetésen pénteken Budapesten.

A mintegy hatvan ember előtt mondott beszédében Jeney Orsolya arról beszélt, hogy az orosz bíróság pénteki ítélete után szervezetük "lelkiismereti fogolynak" tekinti a zenészlányokat.
A magyarországi szervezet vezetője úgy ítélte meg, attól függetlenül, hogy a lánycsapat akciója - amikor február 21-én a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban a Szűz Mária, válts meg minket Putyintól! című dalt adták elő, színes maszkokkal az arcukon - megbotránkoztathatott többeket, az még bőven bele kellett volna hogy férjen a véleménynyilvánítás szabadságába. Véleménye szerint a fellépésüket legfeljebb szabálysértésnek kellett volna minősíteni.
Mint mondta, az ellenük való, "visszásságokkal teli" eljárás politikai motivációjú volt, ami "újabb bizonyíték az orosz igazságszolgáltatás romlottságára és a törvényesség hiányára". A bírósági ítélettel az egész orosz társadalomnak üzennek, "hogy itt kritikának nincsen helye" - fogalmazott.

Címkék: Pussy Riot

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket