Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Április 26. 07:51, kedd | Belföld
Forrás: mti

Programdíjat szedhetnek az RTL Klub és a TV2 műsoráért

Programdíjat szedhetnek az RTL Klub és a TV2 műsoráért

Programdíjat kérhetnek ezentúl az RTL Klub és a TV2 műsoráért a két legnagyobb nézettségű országos kereskedelmi tévécsatorna médiaszolgáltatói a hétfői Magyar Közlönyben publikált kormányrendelet alapján.

A "jelentős befolyásoló erejű lineáris audiovizuális médiaszolgáltató legnagyobb éves átlagos közönségarányú lineáris audiovizuális médiaszolgáltatásáért járó programdíjról" szóló kormányrendelet szerint az ilyen csatornák médiaszolgáltatója - a műsorterjesztővel kötött megállapodás alapján - a legnagyobb átlagos közönségarányú médiaszolgáltatása tekintetében is jogosult programdíjra, az erről szóló megállapodás tartalmát pedig a felek szabadon állapítják meg.

A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény meghatározása szerint jelentős befolyásoló erővel rendelkezőnek minősül a legalább tizenöt százalékos éves átlagos közönségaránnyal rendelkező lineáris audiovizuális és lineáris rádiós médiaszolgáltató, feltéve, hogy legalább egy médiaszolgáltatásának éves átlagos közönségaránya eléri a három százalékot.

A digitális átállásról szóló törvény módosításával tavaly június 30-án határozott úgy a parlament, hogy nem szedhetnek műsordíjat a legnagyobb televíziós médiaszolgáltatók addig, amíg annak szabályait nem rendezi külön kormányrendelet. A benyújtó fejlesztési tárca akkori közlése szerint ezzel nőhet az ingyenesen fogható csatornák száma.

Címkék: programdíj, rtlbklub, TV2

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket