Zemplén infó
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2018. Június 14. 16:09, csütörtök | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - fotó:pixabay

Pestissel diagnosztizáltak egy gyereket Amerikában

Pestissel diagnosztizáltak egy gyereket Amerikában

Pestissel diagnosztizáltak egy gyereket Idaho amerikai szövetségi államban.

Az Idaho State Journal című helyi lap az északnyugati szövetségi állam egészségügyi hatóságaira hivatkozva jelentette a hírt.

A megbetegedés az idahói főváros, Boise mellett fekvő Elmore megyében történt. Sem az egészségügyi hatóságok, sem a sajtójelentések nem hozták nyilvánosságra a beteg gyerek nevét és életkorát. Azt mindazonáltal közölték, hogy "állapota javulóban van".

Az egészségügyi hatóság járványügyi szakemberei szerint nem tudni, hogy a gyerek hol fertőződött meg, nemrégiben tért vissza ugyanis egy oregoni kirándulásról. Oregon állam Idaho egyik nyugati szomszédja.

1940 óta ez az ötödik eset, hogy valaki pestisben betegedett meg Idahóban. A legutóbbi két megbetegedést 1991-ben és 1992-ben észlelték, mindkét páciens tökéletesen felépült. Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Hivatal (CDC) adatai szerint az Egyesült Államokban évente átlagosan hét pestises megbetegedést regisztrálnak.

A betegséget - amely a középkor rettegett járványa volt, milliókat pusztított el és egész településeket tizedelt meg - a rágcsálók, köztük patkányok, mókusok bolhái terjesztik. Ma már antibiotikumokkal kiválóan gyógyítható.

Címkék: amerika, beteg, gyerek, idaho, pestis

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.