Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Június 02. 18:25, szombat | Belföld
Forrás: police.hu

Partra kellett segíteni egy bajbajutott kishajóst a Balatonon

Partra kellett segíteni egy bajbajutott kishajóst a Balatonon

A mentés idején II. fokú viharjelzés volt érvényben.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai június 1-én 18 óra 30 perc körül a balatonlellei kikötő előtti vízterületen, a parttól több száz méterre észlelték, amint egy férfi segítséget kér egy kishajóról. A rendőrök helyszínre siettek, ahol a bajbajutott elmondta, hogy meghibásodott a hajó motorja, emiatt nem tudott visszajutni a partra. Az egyenruhások a hajót vontára vették és vezetőjével együtt a kikötőbe vitték.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a vízen, vagy a vízben testi épségünk érdekében különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).
A viharjelzés figyelembevételével, a jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket