Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. November 25. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - Fotó:MTI/Mihádák Zoltán

Paprikaspray-t fújtak ki a 2-es metróban, többen rosszul lettek

Paprikaspray-t fújtak ki a 2-es metróban, többen rosszul lettek

Szombat délután több órán keresztül nem járt a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között, miután valaki paprikaspray-t fújt ki az egyik szerelvényben.

Többen rosszul lettek, az utasokat emiatt ki kellett menekíteni - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton.

A BKK közleménye szerint 13 óra körül fújta ki az egyik utas a paprikasprayt. A szerelvény a vészfék meghúzása miatt állt meg, sem tűzeset, sem gázszivárgás nem történt - írták. A mentési munkák befejezéséig pótlóbusz járt az M2-es metró helyett a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között. Korábban arról tájékoztattak, hogy műszaki okok miatt nem közlekedett a metró.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese az MTI-nek elmondta, hogy a Puskás Ferenc Stadion és a Keleti pályaudvar metróállomások között megállt szerelvény utasainak a felszínre juttatásához kérték a segítségüket. A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, az összes utast sikerült kihozni a metróból - tette hozzá.



Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI kérdésére elmondta, hogy a paprikaspray egy szóváltást követően kerülhetett elő, egy másik utas pedig gázszivárgást feltételezve húzhatta meg a vészféket. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, garázdaság miatt nyomoz - közölte.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője az MTI-vel közölte, hogy 4 mentőkocsival vonultak a helyszínre, 20 embert kellett köhögés és könnyezés miatt megvizsgálniuk. Kórházba senki nem került és orvosi ellátásra sem volt szükség, az összes tünet átmenetinek bizonyult - tette hozzá.

A forgalom az érintett szakaszon helyreállt, az M2 metró a teljes vonalon közlekedik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket