Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Április 14. 05:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

Óvatosan a locsoláskor! Allergiás reakciót okozhatnak a hamis pacsulik is

Óvatosan a locsoláskor! Allergiás reakciót okozhatnak a hamis pacsulik is

Az ismeretlen eredetű és laboratóriumban nem tesztelt parfümök akár súlyos allergiás reakciókat is okozhatnak a fogyasztónak, ezért a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) a húsvéti locsolkodást kizárólag csak megbízható cég által gyártott termékekkel javasolja.

A testület az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a magyar lakosság körében az előző évhez képest ugyan csökkent a hamisított parfümök népszerűsége, azonban még így is közel minden tizedik megkérdezett vásárolt már hamis terméket.

A hamisítványok legjelentősebb értékesítési csatornája az internet, mivel a vásárlók számára nagyon vonzóak a non-stop elérhető, alacsony árakat feltüntető és rendkívül igényesen kialakított online felületek. Az illegális online kereskedelem mellett az utcán és piacokon is előfordulhat, hogy hamis parfümöt ajánlanak, ezért érdemes gyanakodni, ha a termék ára és csomagolása eltér a megszokott minőségtől - hívták fel a figyelmet.

A közleményben kitérnek arra, hogy jogi úton is nehéz fellépni a hamisítók ellen, mivel ehhez több különféle joghatóság együttes akciója szükséges, valamint a hamisítók weboldalaik blokkolása esetén akár már egy éjszaka alatt is képesek egy új honlapot előállítani.

A HENT az Európai Unió (EU) Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) egy korábbi jelentésére hivatkozva ismerteti, hogy az EU-ban lefoglalt hamis parfümök és kozmetikai termékek 52 százaléka Törökországból származott, értékük 26,1 millió eurót tett ki 2013-ban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket