Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Május 14. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Öt ország részvételével rendezik meg a Duna Karnevált

Öt ország részvételével rendezik meg a Duna Karnevált

Öt ország részvételével rendezik meg a Duna Karnevált június 3. és 18. között Budapesten.

Az idei eseménysorozatban 800 magyar és 200 külföldi művésze, 37 zenei és tánccsoport 30 órányi produkcióval képviselteti magát - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az előadások sora az Egy hazában sokszínűen című programsorozattal bővül, amely a Magyarországon élő nemzetiségek máig meglévő tánc- és zenei tradícióiból vonultat fel egyedi produkciókat új helyszínen, a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A karneváli események koronájaként rendezik meg június 16-án a Monarchia Bálja című gálaműsort a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A magyar táncegyüttesek és zenekarok mintegy 200 művészének műsora a hagyomány és korszerűség szellemében, a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes és a Budafoki Dohnányi Zenekar főszereplésével valósul meg.

A Kiváló Fesztivál és Europe Top 500 címmel is kitüntetett rendezvénysorozat célja az értékmegőrzés, a hagyományos kultúra korszerű hangsúlyozása, személyessé tétele és a közösségépítés.

Címkék: duna, karnevál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket