Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. November 11. 08:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Öt művész jutott a Budapesti Nemzetközi Gitárverseny döntőjébe

Öt művész jutott a Budapesti Nemzetközi Gitárverseny döntőjébe

Öt művész, köztük egy magyar versenyző jutott a 2. Budapesti Nemzetközi Gitárverseny döntőjébe, amelyet szombaton rendeznek a Zeneakadémián.

A döntőbe jutott Magyarországot képviselve Szalai Lotti, az olasz Gian Marco Ciampa, a német Jessica Kaiser, Svájcból Damiano Pisanello, valamint Ukrajnából Marko Topchi. Az öt művész három kontinens 19 országának összesen 32 fiatal tehetsége közül bizonyult a legjobbnak - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég pénteken az MTI-vel.

A versenyzők a magyar Anima Musicae Kamarazenekar és Joan Pages Valls spanyol karmester közreműködésével egy versenyművet adnak elő, szabadon választva Joaquin Rodrigo spanyol zeneszerző közismert Concierto de Aranjuez című műve, vagy Heitor Villa-Lobos brazil zeneszerző Concertója közül.

A 12 tagú nemzetközi zsűri döntése alapján a dobogósok a mintegy 9500 euró értékű pénznyeremény mellett két értékes koncerthangszert nyernek további 7500 euró értékben. A győztes ezeken kívül 16 koncertmeghívást kap európai és ázsiai rendezvényekre, valamint a nézők szavazatai alapján 1000 eurós közönségdíjat is kiosztanak.

A 2. Budapesti Gitárversenyt este gálakoncert zárja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket