Zemplén infó
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2020. Március 07. 17:04, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Osztrák rendőrök is segítik Magyarország déli határának védelmét

Osztrák rendőrök is segítik Magyarország déli határának védelmét

Osztrák rendőrök is segítenek Magyarország déli határának védelmében - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint az illegális migráció, az embercsempészés és a határon átnyúló más bűncselekmények elleni fellépés érdekében 21 osztrák rendőr - szolgálati kutyákkal - lát el közös járőrszolgálatot magyar rendőrökkel. A közös szolgálat szerdán kezdődött és egyelőre hat hónapon át tart. Erről a két ország belügyminisztere állapodott meg.

A közös járőrszolgálat Magyarország déli, mindenekelőtt a migrációs nyomásnak leginkább kitett szerb és román határszakaszain végzi munkáját, elsősorban a közutakra és a vasútra kiterjedő ellenőrzéseket végez - emelték ki.

Az osztrák rendőrök saját egyenruhájukat és felszerelésüket viselik, intézkedéseket a magyar jogszabályokkal összhangban, kizárólag magyar rendőrökkel közösen hajtanak végre - áll a rendőrségi közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni