Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Március 31. 16:09, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Országos tisztifőorvos: az egyéni felelősségnek óriási szerepe van ezekben a napokban

Országos tisztifőorvos: az egyéni felelősségnek óriási szerepe van ezekben a napokban

Az egyéni felelősségnek óriási szerepe van ezekben a napokban - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.

Müller Cecília hangsúlyozta: a kórházak terhelését, az elhunytak számát, a súlyos megbetegedések előfordulását úgy tudjuk megelőzni, hogy nem fertőződünk meg. Ez a korlátozások betartásával lehetséges.

Hozzátette, a kórházakban heroikus küzdelmet folytatnak, mindenkinek kötelessége mindent megtenni azért, hogy csökkentse az egészségügyi ellátó rendszer terheltségét.

Ismertette: kedden 6700 új fertőzöttet regisztráltak, 302 beteg elhunyt, a kórházakban 12 346 koronavírusos beteget ápolnak, és 1492-en vannak lélegeztetőgépen.

"Szeretnénk abban reménykedni, hogy vakcinációnak és a fegyelmezettségnek köszönhetően minél előbb el tudjuk érni a járvány tetőző szakaszát, és arról el tudunk mozdulni" - mondta.

Közölte, hogy ennek érdekében már kétmillió 11 ezren kapták meg legalább az első védőoltást, ami a lakosság 20,5 százalékát jelenti, ez rendkívül jó eredmény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket