Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. December 23. 19:25, péntek | Belföld
Forrás: mti

Ónos jön – több megyében is vigyázni kell

Ónos jön – több megyében is vigyázni kell

Az ónos eső veszélye miatt több megyére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: szombat kora délutánig nem valószínű veszélyes időjárási jelenség. Sűrű zúzmarás köd is elsősorban a magasabban fekvő, felhőben lévő dombvidéki, hegyvidéki területeken fordul elő. Emellett helyenként - szombatra virradó éjszaka kiemelten a Duna-Tisza közén - továbbra is kialakul ónos szitálás, hószállingózás.

Szombaton késő délután, este viszont észak, északnyugat felől gyenge frontális csapadékzóna érkezik. Este kisebb mennyiségben az Észak-Dunántúlon eső, ónos eső várható, a középső-északi országrészben (Pest, Nógrád és környezete) ónos eső, havas eső valószínű. Kis mennyiségű, ónos formájú csapadék, fagyott eső késő este keletebbre is lehetséges (az Alföld középső tájain, az Északi-középhegység középső részén). Az északkeleti megyékben késő este kisebb havazás, hószállingózás valószínű, de 1-2 centiméternél több friss hó nem várható.

Az ónos eső veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést szombatra.

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és mínusz 6 Celsius-fok között valószínű. Napközben mínusz 4-0 fokig melegszik a levegő.

Címkék: ónos eső, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket