Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Február 29. 14:13, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Okostelefonra csábítják az időseket

Okostelefonra csábítják az időseket

Új okostelefon-szoftvert hoz forgalomba egy svéd telefongyártó, hogy az idősebbek számára megkönnyítse a mobilinternet használatát.

A készülék a svéd Doro cég terméke. A telefonnak nemcsak érintőképernyője van, hanem kicsúsztatható billentyűzete is, és a Google népszerű Android szoftverének adaptált változatát futtatja – számolt be kedden a The Daily Telegraph online kiadása.


A cég az Experience (tapasztalat) nevet adta az új fejlesztésnek, amely megkönnyítheti az idősek bekapcsolódását a mobilinternet-forradalomba. Az új szoftvert a Doro a mobilipar éves összejövetelén Barcelonában mutatta be, ahol a mobilágazat nagyágyúi, így a HTC, a Nokia és a Sony is egy sor újdonsággal állt elő.

A Doro szoftverét más androidos készülékre is lehet installálni. A vállalat szerint az Experience „nyűgmentes” felhasználást garantál, jól elhelyezett, nagy és érthető ikonokkal. A szoftverrel a készüléket az idős felhasználó vagy gondozója az internet segítségével is kezelheti. Egy Facebook-verzió pedig abban segít, hogy megkönnyítse az idősek számára a családdal való kapcsolattartást – ismertette a Telegraph.co.uk.

A Doro szerint az Experience csökkentheti a digitális megosztottságot az idős és a fiatal felhasználók között. A brit statisztika például azt mutatja, hogy már az angolok felének van okostelefonja, az idősebbek azonban nehezebben barátkoznak meg vele. „A szenior közönség összességében egyre jobban érdeklődik a technika iránt, és olyan okostelefont akar, amelyet használni tud” – fogalmazott a World Mobil Congress során Jerome Arnaud, a Doro vezetője.

Más telefongyártókat is foglalkoztatja az idősebb korosztály kérdése. A közelmúltban került a piacra egy iPhone-alkalmazás, amely méri a vérnyomást. A Fujitsu – egyelőre csak Japánban hozzáférhető – készülékei pedig ugyancsak felkarolták a vérnyomás és a vércukorszint megfigyelését, és lépésszámlálóként is működnek, hogy a felhasználó ellenőrizni tudja teljesítményét.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket