Zemplén infó
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2016. November 22. 07:57, kedd | Belföld
Forrás: mti

Növekedhet a szálló por miatti légszennyezettség

Növekedhet a szálló por miatti légszennyezettség

A következő napokban várható csendes időjárás miatt romolhat a levegő minősége - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán.

A napokban - bár napközben az országban több helyen megélénkül a szél - főként az esti, éjszakai órákban rosszabb levegőminőségre, magasabb szálló por (PM10) koncentrációra lehet számítani.

A szélcsendesebb északkeleti országrészben várható rosszabb levegőminőség - írták.

Utaltak arra, hogy "a fűtési szezon indulásával, a nappalok rövidülésével a stabil, anticiklonális időjárási helyzetekben könnyen feldúsulnak a légszennyező anyagok".

Az éjszaka képződő és még a nap első felében megmaradó köd késlelteti a hőmérséklet napközbeni emelkedését, ami kedvezőtlen a levegőminőség szempontjából. A következő napokban fokozatosan növekszik a "ködhajlam". Az ország északkeleti harmadán szélcsendesebb időjárás várható, néhol egész nap ködös lesz az idő, emiatt ott lehet rosszabb a levegő minősége. Az Észak-Dunántúlon lesz élénkebb a szél, ami kedvező a levegő minősége szempontjából - írta a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket