Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. December 08. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Népszerű a magyarorszag.hu megújult időpontfoglaló felülete

Népszerű a magyarorszag.hu megújult időpontfoglaló felülete

Népszerű a magyarorszag.hu novemberben megújult időpontfoglaló felülete: októberben alig húszezren, november első három hetében több mint nyolcvanezren foglaltak időpontot kormányablakokban történő ügyintézésre online

- közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. hétfőn az MTI-vel.
A közlemény szerint korábban 1000-1500 volt a napi ügyindítások száma, az új felület közzétételét követő napon pedig 11 ezer.

A szám jelentős emelkedésében az is szerepet játszik, hogy november 11. óta csak előzetes időpontfoglalást követően van lehetőség személyes ügyintézésre a kormányablakokban - írták.

Ismertették: a szolgáltatás használatával lehetőség van a többi közt családtámogatási, egészségbiztosítási és személyi okmány ügyintézésre is időpontot foglalni. Az ügycsoport és az ügy kiválasztása után megadható az ügyintézés helyszíne, és megtekinthetők, mely időpontok szabadok a következő hét napban. A bejelentkezett felhasználó másnak is foglalhat időpontot a foglalási mező alatt található "Más számára foglalom le ezt az időpontot" gomb kiválasztásával. Sikeres foglalás esetén már a felületen látható az ügyintézéshez kapott sorszám, a foglalás adatait pedig a rendszer a felületen megadott e-mail-címre is továbbítja.

A koronavírus-járvány miatt jelenleg - gépjárműügyek kivételével - Ügyfélkapu nélkül is lehet időpontot foglalni a kormányablakokban történő ügyintézéshez - tették hozzá.

Tudatták azt is, hogy novemberben ismét egyre többen vették igénybe az elektronikus szolgáltatásokat a magyarorszag.hu oldalon. Az elektronikusan beküldött űrlapok száma november első három hetében meghaladta a teljes októberi beküldésszámot, és az elektronikus ügyintézési lehetőségeket is egyre többen használják: az online lakcímbejelentés szolgáltatást például novemberben átlagosan heti hatezer ügyfél vette igénybe.

A havi 5 millió látogatót számláló magyarorszag.hu oldalon jelenleg több mint 1300 ügy érhető el, amelyek közül 1100 esetben elektronikus ügyindításra is van lehetőség - olvasható a közleményben.

Címkék: magyarorszag.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket