Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Október 01. 10:57, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Nemzeti Vágta - Ma rendezik a döntőt

Nemzeti Vágta - Ma rendezik a döntőt

A hétvégén Szilvásváradon minden a lovakról szól: a Nemzeti Vágta vasárnapi döntőjét idén először Budapesten kívül, a lipicai ménes otthonában rendezik meg, az eseményt vasárnap 15 órától a Duna televízió élőben közvetíti.

A program vasárnap délelőtt a Nemzeti Vágta és a Kishuszár Vágta középfutamaival kezdődik, majd a nemzetközi futam előfutamai után a kocsitoló verseny utolsó megméretése következik.

Idén is megrendezik a Jótékonysági Sztárfutamot, amelyen Bács Péter, Krajnik-Balogh Gábor színművészek és Széchenyi Krisztián táncművész indul. A győztes a Bottyán Equus Hungária Ló- és Kutyaotthonnak ajánlja fel nyereményét.

A sztárfutam után pusztaötös- és csikósbemutatót, majd 1848-49-es csatajelenet-bemutatót, valamint a Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők, a Kishuszár Vágta döntője 15:20, a fogatvágta fináléja 15:35-kor kezdődik.

A nemzetközi futam döntője előtt rendezik meg a Tündérkert történelmi lovasfelvonulást, ennek névadója a közmédiában, a Dunán október 13-án, pénteken este dupla résszel debütáló Tündérkert című történelmi kalandfilmsorozat. Az esemény tiszteletére a sorozatban a nagyhatalmú Bánffy Dénes földesurat alakító Kálloy Molnár Péter színművész is a lovasokkal tart a felvonuláson.

A Nemzeti Vágta döntője 16:50-kor kezdődik, majd az ünnepélyes díjátadó után méneshajtással búcsúzik a Nemzeti Vágta Szilvásváradtól.

Az eseményt vasárnap 15 órától a Duna televízió élőben közvetíti.

Címkék: Nemzeti Vágta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket