Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Május 18. 23:13, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Nemzet Sportolója - Május 30-án választanak a társak

Nemzet Sportolója - Május 30-án választanak a társak

Május 30-án dől el, hogy a Nemzet Sportolói kit szeretnének társuknak.

A legkiválóbb magyar sportcsillagokat tömörítő társaság - Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtöki közleménye szerint - ezen a napon tartja ülését, amely a cím adományozásával összefüggő javaslat elbírálását szolgálja.

A titulus viselésére jogosult kiválóság kiválasztására azért van szükség, mert Földi Imrének (képen), a magyar súlyemelés első olimpiai bajnokának április 23-i halálával 12-ről 11 főre csökkent a Nemzet Sportolóinak száma.

A sporttörvény alapján a Nemzet Sportolói tesznek javaslatot az új tag személyére, s a legtöbb szavazatot kapott nevét a sportpolitikáért felelős miniszter terjeszti a kormány elé. A Nemzet Sportolója az a személy lehet, aki a 60. életévét betöltötte, sportolóként kimagasló eredményt ért el, és aktív sportpályafutását követően is fontos szerepet töltött be a hazai sportéletben.

A Nemzet Sportolói jelenleg: Balczó András, Hammerl László, Bíróné Keleti Ágnes, Kárpáti György, Kulcsár Győző, Magyar Zoltán, Portisch Lajos, Sági Györgyné Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Székely Éva és Weltner Györgyné Ivánkay Mária.

Halálukig a cím birtokosai voltak: Puskás Ferenc, Zsivótzky Gyula, Polyák Imre, Albert Flórián, Gyarmati Dezső, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő és Földi Imre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket