Zemplén infó
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2016. Október 18. 07:44, kedd | Belföld
Forrás: mti

Nem szabad spórolni a gázkészülékek üzembe helyezésekor

Nem szabad spórolni a gázkészülékek üzembe helyezésekor

Rendszeresen ellenőrzött kéménnyel, szakszerűen üzembe helyezett gázkészülékekkel és a levegő-utánpótlás biztosításával előzhetők meg a szén-monoxid-mérgezés okozta tragédiák

- mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Hajdu Márton hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy mindig szakember helyezze üzembe a fűtő- és gázkészülékeket, de már a berendezés kiválasztásakor is érdemes a szakember javaslatát követni. Ezen nem szabad spórolni, mint ahogy a műanyag nyílászáró vásárlásakor - az érintett helyiségben működő gázkészülék esetén - kötelező légbeeresztőn sem: ha a szellőzőn keresztül nem képes, a készülék a kéményből fogja elszívni a levegőt, vagyis ez esetben már az égésterméket - mondta. Így aki attól fél, hogy kiszökik a szellőzőn a meleg, megfulladhat a hermetikusan lezárt helyiségben.

A berendezések helyes működését csak a rendszeres kéményellenőrzés, a szakszerűen üzembe helyezett készülékek és a levegő-utánpótlás biztosítása garantálja. A szén-monoxid- érzékelő már "csak tűzoltás", de a közvetlen életveszély elhárítását kizárólag ez biztosítja, hiszen a szén-monoxid színtelen, szagtalan gáz, az állatok sem érzékelik - közölte a szóvivő.

Címkék: fűtés, gáz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni