Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Június 20. 12:41, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Négy megyében ismét másodfokú a figyelmeztetés a viharveszély miatt

Négy megyében ismét másodfokú a figyelmeztetés a viharveszély miatt

Négy keleti megyére ismét másodfokú figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatar és felhőszakadás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott veszélyjelzés szerint Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ismét kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket viharos szél, jégeső kísérhet, és egy-egy intenzív zápor során rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat.

Emellett Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták: hétfőn napközben a Tiszántúlon és a Duna-Tisza-köze keleti részén alakulhat ki egy-egy heves zivatar, amelyet nagyobb méretű jég és óránkénti 70-80 kilométeresnél erősebb szél kísérhet. Az esti óráktól előreláthatólag egy kiterjedt zivatarrendszer érkezik dél felől, ez az éjszaka az Alföld keleti részén és az északkeleti országrészen haladhat keresztül. A zivatarokat elsősorban a keleti, délkeleti megyékben komolyabb szélrohamok (akár 90 kilométer/óra feletti), nagy méretű jég és 30-50 milliméternél több csapadék is kísérheti.

Kedden is az ország keleti felében alakulhatnak ki intenzívebb zivatarok - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet 21 és 30 Celsius-fok között várható, keleten lesz a melegebb. Késő estére 17 és 24 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket