Zemplén infó
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2022. Augusztus 19. 08:04, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

NAK: természetkárosítás nélkül is kielégíthető a tűzifaszükséglet

NAK: természetkárosítás nélkül is kielégíthető a tűzifaszükséglet

A magyarországi erdészetek a megnövekedett tűzifaszükségletet is ki tudják elégíteni természetkárosítás nélkül - hangsúlyozza a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtöki közleményében.

Hetek óta érzékelhető a tűzifa iránti kereslet erősödése, de Magyarország erdőiben "óriási potenciál" van, az erdészetek pedig továbbra is szigorú szakmai és hatósági felügyelet mellett dolgoznak - írták. A NAK számít arra, hogy a fatüzelés egyre népszerűbb lesz a közeljövőben, de álláspontja szerint ez sem jelenthet gondot ősszel.

A kamara rámutat: tűzifa szinte minden fakitermelés során keletkezik, akár az ipari célú faanyag kitermelésénél is, ráadásul az elmúlt években gyenge volt a kereslet, így az erdőkben felhalmozódott készletek hosszabb távon fedezhetik az igényeket.

A NAK úgy véli, a tűzifakínálat az eddigihez képest is javítható, hiszen a magánerdők egy része évek óta nem termel ki fát. Az agrárkamara ezek szakszerű kezelésében új lehetőségeket lát, de hangsúlyozza, hogy a természeti értékek védelme a legfontosabb továbbra is.

Címkék: szükséglet, tűzifa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.