Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Május 30. 10:05, szerda | Belföld
Forrás: mti

Nagy innováció a robot a magyar egészségügyben

Nagy innováció a robot a magyar egészségügyben

Nagy innováció a robot a magyar egészségügyben, segítségével rövidebbek és pontosabbak lehetnek a műtétek

- közölte az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet funkcionális idegsebészeti osztályának főorvosa az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Erőss Lóránd kiemelte, az idegsebészet célja, hogy a lehető legkisebb sértéssel a lehető leghatékonyabban végezzenek műtéteket, a robotizáció pedig segíti ennek a koncepciónak a megvalósulását.

A kutatás-fejlesztés és a magasan képzett egészségügyi ellátás összefogása nélkül nem lehet tovább javítani a betegellátást, Magyarország ezzel meg tudta oldani ezt - hangoztatta.

Kedden először végeztek agyműtétet robot segítségével Magyarországon. A ROSA nevű robot egy Parkinson-kóros férfi fejébe ültetett be elektródákat, hogy azok segítségével megszüntessék a kór tüneteit. A páciens remegése már a műtét közben megszűnt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket