Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. December 24. 05:02, szombat | Belföld
Forrás: mti

Mintegy 41 ezer cipősdoboz ajándék gyűlt össze

Mintegy 41 ezer cipősdoboz ajándék gyűlt össze

Mintegy 41 ezer cipősdoboz ajándékot gyűjtött össze idén a jótékonysági programot tizenhárom éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat.

Az ajándékcsomagokat az adventi időszakban mintegy 200 gyűjtőponton várták, hogy még karácsony előtt eljuttathassák a rászoruló gyerekeknek, nevelőotthonokban lakóknak, mélyszegénységben élőknek, vagy például Böjte Csaba ferences rendi szerzetes árvaházában nevelkedőknek, akik december 17-én mintegy kétezer csomagot kaptak az erdélyi Parajdon. A kedvezményezettek között voltak még a mélyszegénységben élő roma nagycsaládosok, a sok gyermeket nevelő katonacsaládok is - tájékoztatta a szeretetszolgálat pénteken az MTI-t.

A népszerű Cipősdoboz Akció központi bázisa idén is a budapesti Deák téren található Cipősdoboz Vár volt. A kampány újabb gyűjtőpontokkal bővült, és már második évben volt elérhető a csomagkövetés, vagyis a felajánlók egy része nyomon követhette, melyik településre kerül az általa elkészített ajándék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket