Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Május 03. 07:18, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megfelel a magyar ivóvíz az európai uniós előírásoknak

Megfelel a magyar ivóvíz az európai uniós előírásoknak

A Magyar Víziközmű Szövetség (Mavíz) szerint a Magyarországon szolgáltatott ivóvíz kiválóan megfelel az európai uniós előírásoknak és jogszabályoknak.

Nagy Edit, a szövetség főtitkára csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményével a Világgazdaság azon hírére reagált, amely szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a beérkezett 2700 vízminta csaknem ötödében talált az ólomtartalommal kapcsolatos eltérést.

A főtitkár közleményében kiemelte, a csapvíz Magyarországon az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer, ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy az 1945 előtt épített épületeket, lakóházakat és közintézményeket érintheti az NNK által jelzett probléma, de az ólomtartalom "kifolyatás" hatására határérték alá csökkenhet.

Megemlítette azt is, hogy a víziközmű-szolgáltatók a vízmérőig felelősek a szolgáltatott ivóvíz minőségéért, a belső hálózatot a fogyasztó köteles karbantartani és gondozni.

A szervezet felhívta a figyelmet arra is, hogy a lapban jelzett probléma nem általános, hanem lokális, néhány ezer embert érinthet közvetlenül.

Címkék: ívóvíz, előírás, víz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél

2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Belföld

Árvíz - Orbán Viktor: megkezdődött a védekezés legnehezebb szakasza

Megkezdődött az árvízi védekezés legkomolyabb és legnehezebb szakasza, ami a számítások szerint jövő hét csütörtökig tart

2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: kisebb lesz az árvíz, mint 2013-ban

A becslések szerint a maximális vízszint 40 centiméterrel alacsonyabb lesz, mint a 2013-as nagy árvíz idején Budapestnél, illetve a város feletti folyószakaszokon -

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Belföld

Hirado.hu: ismét meghívta a közmédia Orbán Balázst és Magyar Pétert vitára

Ismét meghívta Orbán Balázst, a miniszterelnök politikai igazgatóját és Magyar Pétert, a Tisza Párt elnökét az M1 aktuális csatorna és a hirado.hu közös csütörtök esti hírháttér műsora, a 48 perc szerkesztősége vitára - írta a h