Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Augusztus 02. 15:26, szerda | Belföld
Forrás: mti

Megdőlt egy napi melegrekord a fővárosban

Megdőlt egy napi melegrekord a fővárosban

A hajnali fővárosi melegrekord megdőlt szerdán - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Mostanáig ezen a napon a minimum hőmérséklet fővárosi rekordja 24 Celsius-fok volt, amelyet 1948-ban mértek a Gellérthegyen. Szerda hajnalban ennél is melegebb volt a hajnal a János-hegy völgyi részén, ahol csak 24,3 fokig hűlt le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a következő napokban tovább fokozódik a kánikula, a legforróbb időszak péntektől vasárnapig tarthat. A hőmérséklet csúcsértéke elérheti a 39, 40 Celsius-fokot, sőt egy-egy helyen a 41 fok sem kizárt.

Korábban azt írták, mivel a napokban a maximumrekordok 40 fok körül (a fővárosiak 37-39 fok között) vannak, a hőmérséklet (főként a hétvégén) megközelítheti, akár meg is döntheti a napi rekordértékeket. Emellett a belvárosi területeken és a magasabban fekvő helyeken a legmagasabb minimumok rekordjai is veszélyben lehetnek - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket