Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Február 05. 12:05, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megdőlt az országos melegrekord

Megdőlt az országos melegrekord

Megdőlt az országos napi melegrekord csütörtökön - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Azt írták: a hőmérsékleti értékek csütörtökön sokkal inkább hasonlítottak a március végén szokásos értékekhez. Még országos átlagban is 14 Celsius-fok körül alakultak a csúcsértékek - írták, ugyanakkor megjegyezve: a hőérzeten többfelé jelentősen ronthatott a viharos északnyugati szél.

Az eddigi február 4-i rekord 17,6 fok volt, ezt 2004-ben Szentgotthárdon mérték. Most ehhez képest a meteorológiai szolgálat több mérőállomásán is regisztráltak magasabb értékeket. A legmelegebb Letenyén volt, ott 18,1 fokig emelkedett a hőmérséklet.

A fővárosi rekord jelen állás szerint "csupán beállt": 1967-hez hasonlóan csütörtökön is 13,8 fokig melegedett fel a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzés szerint az első februári hétvégén néhol tavasziasan enyhe lesz az időjárás, akár 16 fokig is felmelegedhet a levegő. Az országon belül viszont nagy lesz a kontraszt, másutt ugyanis napközben is csak épphogy fagypont feletti értékek várhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket