Zemplén infó
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2022. November 16. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Már az interneten kitölthető a nemzeti konzultáció

Már az interneten kitölthető a nemzeti konzultáció

Mostantól az interneten is ki lehet tölteni a szankciókról szóló konzultációs kérdőívet - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden.

Az államtitkár a Facebookon közzétett nyilatkozatában kiemelte: jó pár hónap telt el a háború kirobbanása óta, amelyre Brüsszel gazdasági szankciókkal válaszolt.

Dömötör Csaba rámutatott: a következmények jól ismertek, a szankciók nem vetettek véget a háborúnak, viszont egyre súlyosabb válságot okoznak egész Európában.

Elszálltak az energiaárak, emelkednek az élelmiszerárak, évtizedek óta nem látott magasságokba emelkedett az infláció - sorolta.

Kitért arra is: a következmények ellenére Brüsszelben csak újabb és újabb szankciós tervekkel állnak elő.

"Mi ezzel nem értünk egyet, irányváltásra van szükség" - fogalmazott Dömötör Csaba, hozzátéve: ha sokan vesznek részt a konzultációban, ezt el is tudják érni.

Ahogy - mint felidézte - azt is megakadályozták, hogy Magyarországra erőltessék a betelepítési kvótákat.

A szankciók minden európai és minden magyar ember életére nagy hatással vannak, "most mi fizetjük a háború árát" - összegzett Dömötör Csaba, aki szerint egyáltalán nem törvényszerű, hogy ez ezután is így legyen.

Ezért arra kérnek mindenkit, hogy mondja el véleményét - közölte a politikus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.