Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Április 20. 07:03, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

Már 250 ezren igényeltek magyar állampolgárságot

Már 250 ezren igényeltek magyar állampolgárságot

Wetzel Tamás egyszerűsített honosításért felelős miniszteri biztos tájékoztatása szerint szerdán beérkezett a 250 ezredik magyar állampolgársági kérelem, eddig mintegy 157 ezren tették le a magyar állampolgársági esküt.

A legtöbb kérelmet Csíkszeredában, Szabadkán és Kolozsváron adták be – áll a Nemzetpolitikai Államtitkárság közleményében.

Letette a napokban továbbá magyar állampolgársági esküjét a Máramarosszigeten élő, 103 éves Bálint Imre is. Hozzá előrehaladott korára való tekintettel személyesen szálltak ki a Magyar Köztársaság kolozsvári főkonzulátusának munkatársai. Ezzel a kérelmező immár harmadjára lett magyar állampolgár, miután kérelmét a szokásosnál gyorsabban, soron kívül bonyolították le – derül ki a közleményből.

Az utóbbi 16 hónapban a nagyon komoly szervezésnek köszönhetően az eljárás továbbra is zökkenőmentes, mind a kérelmek átvétele és elbírálása, mind az ünnepélyes állampolgársági eskütételek fennakadás nélkül mennek – fogalmaz a közlemény.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket