Zemplén infó
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Július 27. 08:46, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Ma kezdődik a fővárosi vágányfelújítás újabb üteme

Ma kezdődik a fővárosi vágányfelújítás újabb üteme

Ma kezdődik a fővárosi villamosvágány-felújítás újabb üteme, nyolc járatot érintenek a munkálatok, több helyen kell vágányzárra számítani.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi tájékoztatása szerint a nagykörúti sínek részleges felújításával párhuzamosan több budai vonal egy-egy leromlott állapotú szakasza is megújul augusztus végéig: a 18-as, a 41-es, a 47-es, az 59-59A és a 61-es villamos pályáján is végeznek felújítást.A nagykörúti villamosvágányok felújítását a Petőfi hídon átvezető szakasz felújításával és a gyenge felsővezeték-tartó oszlopok cseréjével folytatják.

A Fehérvári úton a Prielle Kornélia utca és Dombóvári út között megmaradt nagypaneles technológiával épült pályát alakítják át, így megszűnhet a nagy melegben a vágányok felpúposodása.A Krisztina körúton a Széll Kálmán tér és a Déli pályaudvar közötti szakaszon a sebességkorlátozások miatt másfél-két perccel hosszabb a menetidő, ezért a BKK és a BKV felújítja a Krisztina körúton az Alkotás utca és az Attila út közötti szakaszt. A munkákhoz kapcsolódóan a Vérmező út Attila út és Várfok utca közti szakaszán buszsávot létesítenek.Az 59-es és 59A villamos vonalán a Böszörményi úton a Kiss János altábornagy utca és Apor Vilmos tér közötti szakaszon lesznek felújítások.

A munkálatok miatt jelentős változások lesznek a közlekedésben, a kimaradó szakaszokon a BKK villamospótló autóbuszokat közlekedtet 4V, 6-47V és 61V jelzéssel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket